Första dagarna

Från flygplatsen blev jag hämtad av Danielle, en vän som jag hade lärt känna för några veckor sedan i Finland. På samma gång hade jag också lärt känna en kille som bor här på Yad Hashmona. Väldigt roligt att få lokala kontakter precis innan jag skulle fara. Jag älskar att se på hur Han pusslar ihop alla små detaljer på med såna ”tillfälligheter”. Från flygplatsen for vi till ett lägerområde där hon jobbar, eftersom klockan var 5 på morgonen sov vi några timmar innan vi körde till kibbutzen.

IMG_2962

Lägerområdet ”Baptist Village”

Då jag kom hit igår hann jag bara med en rundvandring på området och lite information om livet här innan sabbaten började. Har alltså inte börjat jobba ännu, så jag har hela helgen ledig och kan bara ta det lugnt och bara slappa. Och jag märker att det behövs, har nästan svårt att fatta att jag bara kan vara. Har nog inte heller ännu fattat att jag är i Israel och att jag kommer vara här i flera månader.

IMG_2966

Volontärernas bostäder

Mitt rum delar jag med en kille från Honduras och en från Ecuador. Eftersom jag själv är född i Ecuador, medan mina föräldrar var där som missionärer, så hoppas jag på att får höra mycket spanska och kanske lära mig lite av det språk jag talade som liten.

IMG_2995

Restaurangen där jag kommer jobbar

Min första arbetsuppgift kommer att vara i köket i restaurangen. Jag som älskar att diska! Senare kommer jag eventuellt få bli nattvakt när en av nuvarande nattvakterna far härifrån. Nattmänniska som jag är tror jag att jag skulle trivas bra som nattvakt. Men vi får se hur det blir, en dag i taget. Vem vet, kanske jag trivs jätte bra i köket och inte vill lämna det.

Sätter upp lite fler bilder från området. Jag tror dock inte att jag lyckas fånga skönheten i platsen på några bilder, men bättre än inget.

   IMG_2965   IMG_2989

   IMG_2974   IMG_2964

   IMG_2990   IMG_2996IMG_2973 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Första dagarna

 1. Anna Grönblom skriver:

  Shalom Jacke!
  Det ser finfint ut….. ❤

  Gillad av 1 person

 2. Isabella Ström skriver:

  Shalom Jacke! Va härligt det ser ut och härligt att du e i Israel. Jag kommer att va I Israel 2.10-28.10, mesta dels I Jerusalem och leda lovsång på Succat Hallel. Sku va kul att råkas då! Blessings o kram. Isabella

  Gilla

 3. Viktor Nylund skriver:

  Hejsan 🙂 Jag är jätte glad att få läsa att du har det så bra som du verkar ha det! Det känns liksom betryggande. Fortsatt glädje och välgång!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s